top of page
  • Simon Buus Olsen

Bevæg dig for Livet kommune

Vi skal være Bevæg dig for Livet kommune i Favrskov


Bevæg dig for Livet er et tiltag som er lavet med idrættens største instanser, på tværs af forbund og interesser. Alle vil de have flere aktive fysisk i foreningslivet og bare generelt være mere aktive.

Favrskov er en af de få kommuner i Danmark der endnu ikke er Bevæg dig for Livet kommune, hvilket undrer mig. Vi er den næstmest idrætsaktive kommune i Østjylland, men vi har åbenbart ikke fokus herpå fra politisk side ellers.

Jeg vil kæmpe for at vi får endnu flere aktive i Favrskov, på tværs af alder. Ofte bliver det børn og unge der er i fokus når vi snakker om flere idrætsaktive, men vi skal også huske de andre målgrupper, voksne og specielt ældre. Vores ældre skal vi have involveret mere i foreningsidrætten i Favrskov, hvad end det angår som frivillige eller endnu bedre også som aktive. At holde sig igang fysisk, vil øge ens levealder, ligesom det at være en del af en forening og et frivilligt fællesskab, skaber bedre levevilkår for vores ældre. Det er godt imod ensomhed, at være en del af et fællesskab og det skal vi have fokus på og det vil et koncept som Bevæg dig for Livet, være en god kickstarter på.


Det kan naturligvis ikke stå for sig selv, der skal gøres noget aktivt også. Men mine erfaringer fra mit private erhverv i foreningslivet, tilsiger mig også at DGI som samarbejdspartner, specielt i DGI Østjylland, er en rigtig stærk løsning og noget der vil skabe resultater. Vi har lige nu 48 % af befolkningen i Favrskov der har tilknytning eller medlemsskab til en idrætsforening i Favrskov, mit mål vil være at vi i første omgang skal over 50 % og gerne op imod de 55 % over de næste 4 år.

Det skal vi ved at sætte endnu mere fokus på senioridrætten og de fællesskaber der ligger her. Ligesom vi skal fokusere på inkluderende skoleprojekter i samspil med foreningslivet.


Det kan iværksættes via en foreningsudvikler i samspil med DGI, der kan danne bro på tværs af forening og skole. Det er noget jeg ved DGI Østjylland har lagt på bordet ved vores borgsmester Nils Borring (A) for lang tid siden, men han har blot lagt det i skuffen og afvist dette overfor DGI indtil videre. Jeg vil kæmpe for disse ting, fordi jeg med egne øjne har set den udvikling i medlemstal og i aktive i de foreninger jeg er engageret i, ligesom de fleste også kan se hvilken effekt Allan Bo Andresen har i Hammel GF og byen generelt. Det skal vi have bredt ud til hele kommunen.

38 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page