top of page
  • Simon Buus Olsen

Debat: Forvaltningen foreslår reduktion - hvilken virkelighed lever de i?

"Mon ikke de folkevalgte byrådspolitikere på tværs af spektret, godt kan se dette forslag næppe giver mening at implementere," skriver Simon Buus Olsen om budgetforslag, der vil skære i baneplejen i Favrskov


Det var med en mærkværdigt underlig fornemmelse, at jeg læste nogle af reduktionsforslagene fra forvaltningen i Favrskov Kommune til budgettet for 2021-2024.

Det første punkt, jeg falder over, er en besparelse på 100.000 kr. på banepleje og vedligehold, på fodboldbaner og anlæg rundt i hele Favrskov.

I dag bruges det afsatte beløb i budgettet fuldt ud, altså det er ikke fordi, der har stået 100.000 kr. på kontoen de sidste par år, når regnskabet skal gøres op, og man derfor tænker, det nok var smartere bare at ændre budgettet til 100.000 kr. mindre.


Bliver banerne så "overforplejet" i Favrskov?


Jeg fik svaret få timer senere, da en ildsjæl i en tilfældig fodboldklub i Favrskov laver et opslag på Facebook, med et billede, hvor græsset går op over anklerne. Her skal klubbens højestrangerede fodboldhold til at spille en træningskamp frem mod turneringsstart.


Dagen efter kommer der 150 børn, der skal på fodboldskole hele ugen og skal betræde det selvsamme græstæppe.


Normalvis skal entreprenøren slå græsset hver tirsdag og hver fredag, de kom bare ikke i fredags.


Som tråden udvikler sig, finder man hurtigt ud af, at dette ikke er et enkeltstående tilfælde.


Faktisk får man fornemmelsen af, at mange frivillige foreningsledere bruger mere tid på at "hjælpe" OK Nygaard med at slå græsset og vedligeholde baner i Favrskov, end de gør på at udvikle foreningerne og skabe rammer og oplevelser for vores børn og unge.


Jeg vil skyde på, at disse foreningsledere varetager de her roller i foreningslivet, fordi de drives af friheden og glæden ved at skabe oplevelser og glæde hos andre mennesker.


Men nu virker det som om, at de i stedet skal bruge alt for meget af deres sparsomme tid på at bøvle med kommunen, end at bruge tiden på det de egentligt helst vil, det der driver dem til at gøre noget ganske gratis, kvit og frit, for andres bedste.


En tilkendegiver sågar, at han efter 14 år i en forening i Favrskov (og vel en menneskealder i alt ellers) stopper sit virke, blandt andet på grund af det evindelige bøvl med kommunen.


En gennemgående træk i tråden og i de ting jeg hører rundt omkring i fodboldforeningerne i Favrskov, er netop, at man ikke er tilfreds med det vedligehold, der er hos kommunen netop nu. De sidste halvandet år, siden man skiftede entreprenør, fornemmer jeg har været de værste i mange år.


Derfor spørger jeg blot stilfærdigt – hvilken virkelighed lever forvaltningen i?


Mon ikke de folkevalgte byrådspolitikere på tværs af spektret, godt kan se dette forslag næppe giver mening at implementere.

2 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page